You are currently viewing OZAVEŠČANJE SKOZI GIB IN PLES

OZAVEŠČANJE SKOZI GIB IN PLES

Details
Date:

20 aprila

Time:

09:30 - 14:30

Event Category:

SLO

Venue

OZAVEŠČANJE SKOZI GIB IN PLES

Vilharjeva 3

Ljubljana, Slovenija, 1000

Izkustvena delavnica, ki povezuje delo z metodo Feldenkrais in svobodnim plesom.
“Jasen vpogled – vizija: kje sem, kam grem?”
Ljubljana, 20. april, od 9:30 do 14:30.
Sobotna delavnica bo predvsem možnost za srečanje s tem kar je v tem trenutku znotraj nas prisotno, za srečanje s sabo – skozi različne plasti: anatomsko, biomehansko, čustveno, mentalno, energijsko – ob odkrivanju navdihujoče prepletenosti (enosti) vseh teh plasti. Že to je samo po sebi zdravilno.
Na delavnici se bomo ob lekcijah Ozaveščanja skozi gib po metodi Feldenkrais tokrat usmerili na delo z očmi. Delo z očmi močno vpliva na delovanje našega živčnega sistema. Uravnoveša delovanje amigdale, ki je povezana s stresnim odzivom telesa ter ima pomembno vlogo pri obdelavi in regulaciji čustev. Preko dela z očmi bomo v telesu vzpostaviti stanje večje umirjenosti, ponotranjenosti in globokega počitka. Iz tega prostora pa raziskovanje nadaljevali v lahkoten ples. Delavnica se bo nadaljevala z meditacijo z namenom jasnega notranjega vpogleda.
V drugem delu delavnice bomo gibe oči povezali s celotnim telesom ter našo pozornost postopoma bolj pozunanjili in prinesli svoj košček pristnega izraza v celoto.
Svojo vizijo bomo v plesu prizemljili in utelesili.
Ter zaključili s kratko vodeno meditacijo.
Delavnica vključuje delo z metodo FeldenkraisⓇ, Somatskim doživljanjemⓇ, raznolikimi somatskimi vajami,ki se izvajajo samostojno ali v paru/skupini, meditacijo, svobodnim plesom, pisanjem in pogovorom.
Delavnica je izkustvene narave in ne zahteva predznanja.
Prijavite se preko obrazca: https://forms.gle/T6QY8rupUHocATo6A 
Lepo vabljeni.
* * *
Delavnico vodita Mateja Kodermac in Andreja Kranjc.
Cena: 55 EUR
* * *
Mateja Kodermac, certificirana učiteljica metode Feldenkrais, kranio-sakralna terapevtka, v zaključevanju študija telesno usmerjenega celostnega pristopa za delo s travmo – Somatsko doživljanje, je učiteljica joge in meditacije. V Ljubljani in Novi Gorci izvaja individualne terapije z različnimi somatskimi pristopi. Vodi somatkse delavnice in redne tečaje metode Feldenkrais v živo v Ljubljani in Novi Gorici ter na spletu.
Andreja Kranjc, plesalka od vedno in zaljubljenka v naravo, naravno.
Srčna organizatorka ženskih krogov in delavnic za opolnomočenje in povezovanje.
V sodelovanju vabi tudi na skupinska srečanja za delo z glasom in zdravilnim zvokom.
Izvajalka zvočnih tretmajev s himalajskimi pojočimi posodami in drugih energijskih tretmajev.