V maju, mesecu ljubezni, prihaja v Ljubljano karizmatični tango par – Michael El Gato’ Nadtochi in Elvira Lambo. Trenutno sta eden najbolj iskanih tango plesnih parov na svetu. Od začetka njunega partnerstva leta 2021 sta prepotovala in delila svoje znanje v različnih državah, med drugim v Španiji, Franciji, Italiji, na Češkem, v Črni gori, Srbiji, Nemčiji, Turčiji, Romuniji, Moldaviji, pa tudi v Indiji, Novi Zelandiji, Katarju in Združenih arabskih emiratih. Letos se bosta na svoji turneji ustavila tudi v Sloveniji. 

UČITELJA TANGA

Michael Nadtochi se lahko pohvali z več kot 30-letno profesionalno plesno kariero, ki se je začela pri 10 letih v tekmovalni disciplini športnih plesov. Pri 18 letih je bil mladinski državni prvak Rusije. Leta 1998 se je preselil v Združene države, da bi nadaljeval svojo plesno kariero.

V zadnjih dveh desetletjih se Michael posveča izključno nastopanju in poučevanju argentinskega tanga. V ZDA je ustanovil Argentine Tango Academy (Akademijo argentinskega tanga) in začel izvajati svoj spletni izobraževalni projekt The Tango Method (Tango metoda).

Michael je poučeval in nastopal na tango festivalih in prireditvah v več kot 30 državah, na seznamu njegovih mentorjev pa so Carlos Gavito, Osvaldo Zotto, Julio Balmaceda in drugi, ki so imeli ključno vlogo pri njegovi poti do mojstrskega nivoja tanga. Kot ustvarjalni posameznik Michael trdno verjame, da glavni cilj presega zgolj obvladovanje plesa in da vključuje tudi globok proces samospoznavanja. 

Elvira Lambo je tesno povezana s plesom in glasbo že celo življenje. Kot izkušena profesionalna plesalka, učiteljica in koreografinja se lahko pohvali z več kot 30 leti plesnih izkušenj in 20 leti pedagoškega znanja. Njen repertoar obsega klasični balet, ljudski ples, moderni in jazz ples ter klasični indijski ples. S tangom se je srečala leta 2009.

Elvira je z vrhunskimi nastopi in odličnimi tečaji gostila v številnih evropskih mestih, leta 2019 pa je na uradnem prvenstvu v argentinskem tangu dosegla naslov ruske prvakinje v kategoriji ‘Milonguero’.

Ključni maestri, ki so vplivali na njen osebni slog tanga, so Alejandra Mantinan, Julio Balmaceda, Vanessa Villalba, Facundo Piñero in drugi.

Elvira vztrajno črpa navdih iz glasbe, videoposnetkov dediščine tanga, nastopov v živo, interakcij s plesnimi kolegi, poučevanja in vadbe, druženja na milongah ter si nenehno utira svojo edinstveno pot izražanja.

TRIJE OBRAZI TANGA

Prvinskost in strastnost tanga, gracioznost in lahkotnost valčka, igrivost in razigranost milonge – vse to neločljivo povezuje tri različne plati iste zgodbe.
En objem, dva izurjena plesalca in tri glasbene tradicije: vse to predstavlja praznik umetnosti, ki mu pravimo tango.

TANGO DJ-i

Skrivnost dobre milonge je v glasbi. Spretnost, znanje in intuicija DJ-a je tisto, kar vsako milongo lahko spremeni v čaroben večer.
Objemite glasbo in pustite, da se vaše nepozabno potovanje na plesišču začne.

JeanPR De Tango (ITA)

Eleganca in prijaznost je ob prvem srečanju z njim neizbežna. Tango je priložnost, da se iz pasivnega poslušalca prelevi v aktivnega plesalca, ki čuti in živi glasbo, ki postane nepozaben trenutek. Skozi številne izkušnje, ki jih je kot TDJ pridobil na festivalih po Evropi in s temeljitim študijem o tango glasbi z najboljšimi strokovnjaki, razume zgodovinski in kulturni pomen tanga.

Zlata doba tanga je njegov navdih pri ustvarjanju harmonične milonge, ki ne pušča praznega plesišča. Taka bo tudi milonga v petek.

Alenka Dermol (SLO)

Alenka Dermol je “hišna” tango DJ-ka v plesnem studiu Moj korak. Njena tango duša je zelo velika in se vsaj enkrat na leto razvaja v prestolnici tanga, Buenos Airesu. Od tam prihajajo k nam kupi originalne glasbe, mnogi vtisi s preplesanih milong, novi navdihi in tudi ponos, da je edina slovenska tango DJka, ki se je podpisala pod ime »muzicalizador« ene od buenosaireških milong. V Ljubljani jo lahko srečamo vsako prvo soboto v mesecu, na redni La Milonguiti. Priložnosti, da začutimo ritem prave argentinske milonge,  ne bomo zamudili.

Vabljeni na Alenkin čudoviti izbor glasbe na sobotni milongi, kjer bomo deležni tudi nastopa maestrov.

Alessandro Simonetto (ITA)

Alessandro Simonetto je sinonim milonge, ki je drugačna. Glasbena mešanica tradicije in novodobnosti dovoljuje vsakomur, da najde svoj glasbeni okus in odpleše svoj ples. Skozi uho glasbenika niza tango tande, kot dragocene bisere, ki so večkrat v večeru nagrajene z velikim aplavzom plesalcev. Plesalci v plesnem studiu Moj korak ga že poznamo in ga z njegovo karizmatičnostjo vedno lepo sprejmemo.

Na nedeljski milongi pričakujemo tako tradicionalno tango glasbo, kot tudi glasbo, ki jo uvrščamo v tango nove dobe.

PROGRAM

ČETRTEK, 16. 5. 2024

URA

60 MIN

 

POMEMBNO

INDIVIDUALNA URA VELJA ZA PAR. TERMIN SE DOLOČI NAKNADNO IN SE USKLADI PO PRIJAVI.

Elvira in Michael

PETEK, 17. 5. 2024

URA

17:15

18:30

TEMA DELAVNICE

SOLO TEHNIKA ŽENSKE
TEHNIKA
Elvira

17:15

18:30

SOLO TEHNIKA MOŠKI
TEHNIKA
Michael

18:45

20:00

TEMELJ TANGA – HOJA. NAMERA IN ODZIV. KLASIČNA SALIDA, POPOLNA MEŠANICA MOŽNOSTI.
TANGO
Elvira in Michael

21:00

01:00

MILONGA

DJ Jean Pr De Tango

SOBOTA, 18. 5. 2024

URA

TEMA DELAVNICE

13:45

15:00

KOMPAKTNE COLGADE – 3 OSNOVNA NAČELA IN DVE VRSTI COLGAD.
TANGO
Elvira in Michael

15:15

16:30

ELEGANCA V VALČKU – KONCEPT POSPEŠEVANJA IN ZAKASNITVE. VZORCI 2-3 IN 3-2.
VALČEK
Elvira in Michael

16:45

18:00

IGRIVOST MILONGE – FRAZIRANJE IN GLASBENE PLASTI. ORGANIZIRANA IMPROVIZACIJA.
MILONGA
Elvira in Michael

20:00

01:00

MILONGA

DJ Alenka Dermol

NEDELJA, 19. 5. 2024

URA

TEMA DELAVNICE

13:45

15:00

 FIGURE POVEZANE Z GIROM. ZDRUŽEVANJE OBRAČANJA IN POTOVANJA V NOVE STRUKTURE. 
VALČEK
Elvira in Michael

15:15

16:30

SACADAS, ENTRADAS IN TOMADAS – ZA PLESALCA IN PLESALKO. NADZOR HITROSTI GIBANJA.
TANGO
Elvira in Michael

16:45

18:00

MILONGA JE ZABAVA – IGRIV PRISTOP PRI IZMENJAVANJU RITMOV. 
MILONGA
Elvira in Michael

19:00

23:30

MILONGA

DJ Alessandro Simonetto

CENIK

INDIVIDUALNA URA

(oba učitelja/par)

REDNA CENA: 180 EUR

DELAVNICA

 

REDNA CENA: 30 EUR

MILONGA

(petek/nedelja)

REDNA CENA: 20 EUR

MILONGA

(sobota – nastop)

REDNA CENA: 30 EUR

PAKET MILONG

(petek, sobota in nedelja)

REDNA CENA: 65 EUR

Vse cene so za eno osebo, le cena za individualno uro velja za par.

REGISTRACIJA

Preden se registrirate:

 • Na delavnice in milonge se lahko prijavite le preko spletnega obrazca.
 • Prijavite se lahko kot plesalec, plesalka ali par, vendar so zelo zaželene prijave v paru.
 • Če se prijavite v paru, ob vaši prijavi vpišite tudi ime in priimek vašega partnerja. Poleg tega se mora vaš partner registrirati sam, na ločeni prijavnici.
 • Po oddani prijavi vam bomo na e-mail poslali potrditev prejema prijave. To še ne pomeni potrditve registracije za udeležbo. Prosimo, da preverite poštni nabiralnik in tudi neželeno pošto, da ne zgrešite potrditve.
 • Po potrditvi prejema prijave, boste na e-mail prejeli vse informacije o plačilu. Šele po izvedenem plačilu bo vaša prijava zares potrjena.
 • Po izvršenem plačilu boste na e-mail prejeli zadnjo potrditev, ki bo veljala tudi kot vstopnica za udeležbo na dogodku.
 • Potrjena prijava na dogodek ni prenosljiva.
 • Prijave, preklicane do 1. aprila 2024, bodo povrnjene v višini 90 %. Prijave, preklicane po 1. aprilu 2024 in do 14. aprila 2024, bodo povrnjene v višini 50 %. Prijave, ki bodo preklicane po 14. aprilu 2024, ne bodo povrnjene.
 • Vaši podatki se bodo uporabili izključno za dogodek Corazón de Ljubljana in se bodo po koncu dogodka hranili pri organizatorju.

S prijavo se zavezujete, da boste upoštevali »hišna pravila« našega dogodka. Fotografije in video posnetki dogodka se lahko javno objavijo. Dobrodošli so vsi plesni stili, vedno v okviru spoštovanja drug do drugega. Trudili se bomo ohraniti ravnotežje med plesalci in plesalkami. 

Dobrodošli, pričakujemo vas v tango objemu v Ljubljani!

  Označite delavnice in milonge, ki se jih želite udeležiti.

  V primeru, da je določena delavnica označena z rdečo, pomeni, da so trenutno vsa razpoložljiva mesta zasedena. Kljub temu se lahko na delavnico prijavite. Uvrstili vas bomo na čakalno listo in vas v primeru odpovedi, že prijavljenih posameznikov, obvestili o možnosti vaše udeležbe.
  INDIVIDUALNA URA – Elvira in Michael / le v paru / 180eur/par
  SOLO TEHNIKA ŽENSKE – Elvira / petek 17:15 – 18:30 / 30eur/osebo
  SOLO TEHNIKA MOŠKI – Michael / petek 17:15 – 18:30 / 30eur/osebo
  TEMELJ TANGA - HOJA. NAMERA IN ODZIV. KLASIČNA SALIDA, POPOLNA MEŠANICA MOŽNOSTI – Elvira in Michael / petek 18:45 – 20:00 / 30eur/osebo
  KOMPAKTNE COLGADE - 3 OSNOVNA NAČELA IN DVE VRSTI 'COLGAD' - Elvira in Michael / sobota 13:45 – 15:00 / 30eur/osebo
  ELEGANCA V VALČKU - KONCEPT POSPEŠEVANJA IN ZAKASNITVE. VZORCI 2-3 IN 3-2 - Elvira in Michael / sobota 15:15 – 16:30 / 30eur/osebo
  IGRIVOST MILONGE - FRAZIRANJE IN GLASBENE PLASTI. ORGANIZIRANA IMPROVIZACIJA -Elvira in Michael / sobota 16:45 – 18:00 / 30eur/osebo
  FIGURE POVEZANE Z GIROM. ZDRUŽEVANJE OBRAČANJA IN POTOVANJA V NOVE STRUKTURE - Elvira in Michael / nedelja 13:45 – 15:00 / 30eur/osebo
  SACADAS, ENTRADAS IN TOMADAS - ZA PLESALCA IN PLESALKO. NADZOR HITROSTI GIBANJA - Elvira in Michael / nedelja 15:15 – 16:30 / 30eur/osebo
  MILONGA JE ZABAVA - IGRIV PRISTOP PRI IZMENJAVANJU RITMOV - Elvira in Michael / nedelja 16:45 – 18:00 / 30eur/osebo
  MILONGA - petek – DJ JeanPR De Tango / 20eur/osebo
  MILONGA - nedelja – DJ Alessandro Simonetto / 20eur/osebo
  MILONGA EL GATO (nastop maestrov) - sobota – DJ Alenka Dermol / 30eur/osebo
  PAKET MILONG - petek, sobota in nedelja / 65eur/osebo

  LOKACIJA

  V dvorani Moj korak plešemo vse dni v tednu. Naša šarmantna dvorana v centru Ljubljane ima vse, kar potrebujemo za izvedbo privatnih ur, delavnic in večernih milong.

  Kje nas najdete …

  WWW.MOJKORAK.SI